چالشهای اصلی سازمان ها و مراکز فرهنگی در دوران هوش مصنوعی کدامند؟ چگونه مراکز فرهنگی از هوش مصنوعی برای افزایش دسترسی و تعامل با مخاطبان خود استفاده می کنند؟ چگونه مراکز فرهنگی اطمینان حاصل می کنند که محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی به تنوع فرهنگی احترام می گذارد و در توسعه و آموزش های مرتبط کمک می کند؟ چگونه فعالین عرصه فرهنگ می توانند تولیدات این ابزارهای نوین را در جهت ترویج مفاهیم اخلاقی هدایت نمایند؟ چالش های شغلی امروز موسسات فرهنگی هنری در هنگام مواجهه با هوش مصنوعی کدام است و ده ها سوال و ابهام از این تازه وارد عرصه فناوری که این روزها دغدغه فعالین حوزه فرهنگ و هنر است.
مراکز فرهنگی با توسعه تکنولوژی هوش مصنوعی (AI) در فعالیت های خود با چندین چالش مهم روبرو هستند. این چالشها میتوانند مانع استفاده مؤثر از فناوریهای هوش مصنوعی شده و بر حفظ و خلاقیت فرهنگی تأثیر گذارند و یا شاید جریان فعالیت های جاری را به انحراف ببرند.
یکی از چالش های بزرگ این عرصه، یکپارچه سازی هوش مصنوعی با منابع انسانی دارای مهارت بالا و سرمایه گذاری قابل توجه آن در زیرساخت های فناوری است که منشاء و مبدا آن اصولاً ریشه ایرانی ندارد و به عبارت بهتر زمین بازی و قوانین آن در جایی دیگر نوشته شده و توسعه می یابد. بنابراین فعالین فرهنگی می بایست در این زمین و در این اتمسفر که چارچوبی دور از فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی دارد از آن استفاده ای درون فرهنگی نمایند که این امر کار را پیچیده می کند.
ادامه در روزنامه صمت صفحه آخر مورخ هشتم آبان ۱۴۰۳